na glavno vsebino
Delavnica SPREMLJANJE VSEBNOSTI ORGANSKEGA OGLJIKA (SOC) V KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH

Delavnica SPREMLJANJE VSEBNOSTI ORGANSKEGA OGLJIKA (SOC) V KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH

30. nov 2022

V okviru projekta LIFE IP Care4Climate bomo v sredo, 30. novembra 2022, izvedli delavnico z naslovom “SPREMLJANJE VSEBNOSTI ORGANSKEGA OGLJIKA (SOC) V KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH”.

Gre za vsebinsko nadaljevanje serije delavnic s tematskega področja "Učinkovita in okolju prijazna raba kmetijskih zemljišč".  Posnetek prve odmevne delavnice, ki jo je 3. novembra 2021 izvedel priznan strokovnjak dr. Borut Vrščaj, si lahko ogledate na:

- https://www.youtube.com/watch?v=A5W1z7RxLNI&t=18s, https://www.youtube.com/watch?v=8X8JnNcHGmc&t=14s in - https://www.youtube.com/watch?v=x7h4anvyxvk&t=4s.

Namen tokratne delavnice je predstaviti arhivske podatke o vsebnosti talnega organskega ogljika (SOC) v Sloveniji, spremljanje organskega ogljika (SOC) v tleh kmetijskih zemljišč za potrebe mednarodnega poročanja  in program spremljanja stanja kmetijskih tal Slovenije.

Program in registracija na delavnico sta dostopna na povezavi. Prosimo vas, da vabilo posredujete vsem zainteresiranim.

Vljudno vabljeni!

 

Ostali dogodki

Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024 28 maj
Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024
Že več kot 50 let v Sloveniji obeležujemo TEDEN GOZDOV, ki poveže vse slovenske gozdarske inštitucije z namenom promocije in širjenja pomena gozdov za našo blaginjo. Organiziran je zadnji teden maja. ...
Podrobnosti
SHIFT + A