na glavno vsebino

Vabilo na mednarodno poletno šolo: Podnebju prijazne kmetijske prakse

15. jul 2024

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE vas Gozdarski inštitut Slovenije vabi na mednarodno poletno šolo z naslovom "Podnebju prijazne kmetijske prakse". 

Datum: 15. julij - 19. julij 

Kraj: Murska Sobota, Slovenija 

Poletna šola ponuja izjemno priložnost za raziskovanje in spoznavanje strategij zmanjševanja emisij v kmetijstvu. Namenjena je evropskim študentom agronomije in sorodnih študijev. V sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki in predavatelji s tega področja bodo udeleženci pridobili dragocena znanja in veščine za ustvarjanje trajnostne prihodnosti kmetijstva. Poleg predavanj bomo izvedli tudi terensko delo na sodobni kmetiji v Noršincih, kjer se bodo udeleženci neposredno spoznali z načini zmanjševanja emisij na kmetijskih posestvih. 

Pomembnost tematike: 

Kmetijstvo igra ključno vlogo v boju proti podnebnim spremembam. Sodobne kmetijske prakse so ključne pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter ohranjanju naravnih virov. Zavedanje o pomenu trajnostnih kmetijskih metod je ključno za zagotavljanje stabilnosti preskrbe s hrano in ohranjanje ekosistemov za prihodnje generacije. 

Ne zamudite te priložnosti za strokovno izpopolnjevanje in druženje s kolegi študenti iz različnih koncev Evrope. 

Prijavite se zdaj in postanite del spremembe! 

Za več informacij in prijave obiščite našo spletno stran https://www.gozdis.si/mednarodna-poletna-sola-podnebju-prijazne-kmetijske-prakse/

Ostali dogodki

SHIFT + A