na glavno vsebino

Vabilo na predstavitev rezultatov projekta EIP MEJICE

20. maj 2024

Spoštovani,

vljudno vabljeni na zaključni dogodek – konferenco ob zaključku projekta EIP Mejice kot podpora biotski raznolikosti, ohranjanju tradicionalnega in izginjajočega kulturnega vzorca slovenskega podeželja ter zagotavljanju ekosistemskih storitev.

Kdaj? Ponedeljek, 20. maj 2024, ob 12. uri.

Kje? V ŽIVO na Srednji gozdarski, lesarki in zdravstveni šoli Postojna, Tržaška 36, 6230 Postojna.

Kdo? dr. Tine Grebenc, GIS (vodilni partner) in Tamara Urbančič SGLZŠ (član partnerstva).

Kaj? Predstavitev izvedbe ter vseh ključnih rezultatov triletnega projekta EIP 16.5 Mejice, ki se zaključuje maja 2024. V sklopu projekta smo v luči prilagajanja podnebnim spremembam razvili inovativen pristop k razumevanju in vrednotenju mejic. Pristop vključuje načrtovanje, vzpostavitev mejic s ciljno izbranimi vrstami, njihovo ohranitev in vzdrževanje ter ustrezno upravljanje. Pridružite se nam na zaključnem dogodku projekta, kjer bomo naša dognanja z veseljem podelili z vami.

Za koga? Za splošno javnost, člane kmetijskih gospodarstev, strokovnjake na področju kmetijstva in naravovarstva, dijake, študente ter za vse zainteresirane navdušence nad izbrano tematiko projekta.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za predhodno prijavo do vključno petka, 17. maja 2024, do 9.00, na zaplana@replika.si.

Pri organizaciji in izvedbi dogodka prostovoljno sodeluje tudi Društvo Ljubljanica, reka sedmerih imen, so.p. nevladna organizacija v javnem interesu na področju kmetijstva in razvoja podeželja, aktivna tudi na področju gozdarstva in deluje na 1890 km2 velikem porečju reke Ljubljanice. Za doprinos se društvu lepo zahvaljujemo.

Veselimo se srečanja z vami! 

Ekipa projekta Mejice

 


Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in EU v okviru 4. Javnega razpisa za podukrep 16.5 - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam.

Ostali dogodki

Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024 28 maj
Dan odprtih vrat GIS in ZGS 2024
Že več kot 50 let v Sloveniji obeležujemo TEDEN GOZDOV, ki poveže vse slovenske gozdarske inštitucije z namenom promocije in širjenja pomena gozdov za našo blaginjo. Organiziran je zadnji teden maja. ...
Podrobnosti
SHIFT + A