na glavno vsebino

Zaključni dogodek projekta LIFE SYSTEMIC

8. jul 2024

Vljudno vabljeni na zaključno srečanje projekta LIFE SySTEMiC v Sloveniji, ki bo potekalo v četrtek, 11. julija 2024, na Gradu Snežnik in v Leskovi dolini.

Cilj projekta LIFE SySTEMiC, v katerem sodelujeta Gozdarski inštitut Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije, vodi pa ga Univerza v Firencah, je prilagajanje sonaravnega gospodarjenja z gozdovi na podnebne spremembe. Osrednji poudarek projekta je na spremljanju in uporabi »orodja« genetske pestrosti populacij drevesnih vrst za prilagajanje gozdov na podnebne spremembe.

V projektu je bilo vzpostavljenih 31 demonstracijskih ploskev v gozdovih Slovenije, Hrvaške in v Italije. Na konferenci bodo predstavljeni rezultati projekta LIFE SySTEMiC, ter v projektu pripravljene raziskave, analize in usmeritve za sonaravno gospodarjenje z gozdovi v prihodnosti. Obiskali bomo demonstracijsko ploskev projekta v Leskovi dolini, kjer bodo predstavljeni rezultati analiz vplivov gospodarjenja z gozdovi na razporeditev genetske pestrosti in vrstno raznolikost v gozdovih. Dovolj časa bo tudi za strokovno debato in druženje.

Dogodek je organiziran v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije. Zaradi zagotavljanja prehrane vas prosimo za prijavo na dogodek na povezavi: https://forms.gle/WVWqfHqApLCMQMWG6.

Več informacij o projektu: www.lifesystemic.eu

Lep pozdrav,

Datoteke za prenos
Vabilo-LIFE-SySTEMiC.pdf

Ostali dogodki

SHIFT + A