Teden gozdov, ki bo v letošnjem letu potekal od 23. do 27. maja, je vsakoletna prireditev, ki konec meseca maja poveže vse inštitucije, ki skrbijo za slovenski gozd in širši družbi predstavi pomen gozda in gozdarstva za njeno blaginjo.

V tem tednu se tradicionalno odvije tudi Dan odprtih vrat Gozdarskega inštituta Slovenije (GIS) in Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS), ki bo letos 26. 5. 2022 od 9. do 12. ure. Namenjen je predvsem otrokom osnovnih šol in njihovim učiteljem. Otroke, ki so dobro opremljeni za aktivnosti na prostem, prevzamejo gozdni pedagogi in gozdarski raziskovalci, ki  zanje pripravijo strokovne delavnice z različnimi aktivnostmi, nalogami in ugankami. Zbor je pred stavbo Gozdarskega inštituta Slovenije, kjer dobijo zemljevid z označenimi delavnicami in učenje o gozdu in naravi se lahko prične.

Dan odprtih vrat za otroke vsako leto organizira Gozdarski inštitut Slovenije s skupino Gozd eksperimentov, pridružijo pa se jim Zavod za gozdove Slovenije, Krajinski park Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib, študenti pedagoških in biotehniških smeri ter člani Prosilve Slovenije.