Gozdarski inštitut Slovenije išče ambiciozne kandidate za mlade raziskovalce, ki bodo v letu 2023 začeli usposabljanje za pridobitev doktorata znanosti pri izbranih mentorjih na raziskovalnih področjih, ki so navedeni v nadaljevanju.

Raziskovalna področja in mentorji so:

  1. Varstvo in zdravje gozdov - dr. Maarten de Groot (https://www.gozdis.si/oddelek-za-varstvo-gozdov-kontakti/Maarten-De-Groot/)
  2. Neto izmenjava ogljikovega dioksida (CO2) in metana (CH4) med izbranimi ekosistemi in atmosfero - dr. Mitja Ferlan (https://www.gozdis.si/oddelek-za-gozdno-ekologijo-kontakti/Mitja-Ferlan/)
  3. Ovrednotenje vpliva izbranih dejavnikov na priraščanje in kakovost lesa - dr. Luka Krajnc (https://www.gozdis.si/oddelek-za-prirastoslovje-in-gojenje-gozda-kontakti/Luka-Krajnc/)
  4. Razvoj dolgih izotopskih kronologij stabilnega izotopa ogljika in kisika za zahodni Balkan - prof. dr. Tomislav Levanič (https://www.gozdis.si/oddelek-za-prirastoslovje-in-gojenje-gozda-kontakti/Tom-Tomislav-Levanic/)
  5. Uporaba genomskih podatkov za izboljšanje napovedi rasti in odpornosti različnih provenienc dreves v spremenjenih podnebnih razmerah - dr. Marjana Westergren (https://www.gozdis.si/oddelek-za-gozdno-fiziologijo-in-genetiko-kontakt/Marjana-Westergren/)

Gozdarski inštitut Slovenije si pridružuje pravico, da izbere največ tri kandidate za mlade raziskovalce v letu 2023.

Vse podrobnosti o javnem razpisu so objavljene na spletni strani Gozdarskega inštituta Slovenije: https://www.gozdis.si/informacije-javnega-znacaja/zaposlitev/