na glavno vsebino

Preučevanje, napovedovanje in simulacija pojava gozdu škodljivih organizmov

(paket 13)

Avtoklav Kambič A65-V je potreben za pripravo gojišč za izolacijo, gojenje različnih organizmov, sterilizacijo laboratorijske opreme, uničenje bioloških odpadkov, kar preprečuje pobeg škodljivcev ter patogenov v okolje.
Tehnična specifikacija: delovni volumen cca. 60 L, ima zaprt sistem za uporabo iste vode za večkratno sterilizacijo ter hkrati onemogoča izpust pare v delovni prostor. Avtoklav ima funkcijo hitrega hlajenja. Avtoklav ima mikroprocesorski nadzor, omogoča nastavitev različnih programov. Temperaturno območje sterilizacije med 100°C in 138°C; čas sterilizacije med 1 in 120 min; čas sušenja 1 do 120 min; sušenje v vakuumu. Sterilizacijska komora, rezervoar vode, vrata, pladnji so izdelani iz nerjavečega jekla. Napetost - 3 x 380 V; priključna moč - 4200 W; prikaz temperature je digitalni, prikaz tlaka je digitalni in analogni.

Inkubator Kambič I-190CK omogoča gojenje gliv, bakterij v kontroliranih pogojih z določeno temperaturo in stopnjo cirkulacije zraka. Poleg tega predstavljajo inkubatorji zaprt prostor za gojenje različnih kultur organizmov, ki so lahko potencialno patogeni za rastline, ljudi in živali, kar zmanjša možnost kontaminacij tako izolatov kot tudi zunanjega prostora in osebja.
Tehnična specifikacija: inkubator (2 kosa), delovni volumen cca. 190 L s hladilnim agregatom, ki omogoča delovanje v temperaturnem območju od 0°C do +100°C. Inkubator omogoča cirkulacijo zraka (prisilna cirkulacija z ventilatorjem); digitalna kontrola hitrosti ventilatorja. Notranji materiali so iz nerjavnih materialov. Vgrajeni mikroprocesorski krmilnik omogoča inkubatorju nastavitev različnih programov delovanja (do 10 uporabniških nastavitev, znotraj posameznega programa je možna nastavitev spreminjanja temperature po časovnih intervalih). Prikaz temperature je digitalni. Priključna moč: 1,1 kW; električna napetost: 230 V.

Stresalnik Labnet Orbit 1900 (s ploščami) omogoča stresanje tekočin, kar je pomembno pri tekočem gojenju kultur različnih organizmov. Tehnična specifikacija: stresalnik (s ploščami) ima nastavljivo št. vrtljajev, orbita 19 mm. Dimenzije cca. 400 × 470 × 200 mm.

Pipete Research Plus za pripravo razredčitev, odmerjanje reagentov, pripravo gojišč, idr.
Tehnična specifikacija: komplet pipet za odmerjanje volumnov od 0.1 µL do 10 mL.

Ostala oprema: Vrtinčnik Vibromix10, Homogenizator, Vertikalna laminarna komora, Centrifuga

Računalniška strojna in programska oprema, ki zagotavlja varno, zanesljivo in učinkovito upravljanje z relacijskimi podatkovnimi zbirkami; celovito rešitev prikazovanja kart in prostorskih podatkov preko spleta; integrirano strežniško infrastrukturo, t.j. strojna oprema s primernim operacijskim sistemom.
Tehnična specifikacija: strojna in programska oprema - Strežnik Fujitsu Siemens RX300 S2; Windows Server 2003 R2 Standard Edition 70× User CAL; SQL Server 2005 Standard Edition; ESRI ArcIMS 9.1.

Nazaj
SHIFT + A

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Gozdarski inštitut Slovenije